Diverse

Få styr på dine feriepenge


Feriepenge er en god kilde til et godt tilskud til din ferie. Det er en pulje med penge, som mange ikke udnytter særligt godt og mange glemmer dem endda og lader dem gå tabt for sig selv. Det behøver man til gengæld slet ikke, for det er en simpel procedure at få dem udbetalt og det kan være det eneste, du har brug for, for at kunne finansiere din rejse. Her vil vi gennemgå nogle af reglerne for, hvordan man optjener feriepenge, hvornår du kan få dem udbetalt og hvor meget du kan få.

Hvad er feriepenge?

Feriepenge er penge, som du optjener ved siden af din normale løn, hvis du er indbefattet af ferielovgivningen. Det svarer til 12,5% af alt du tjener i løbet af året, så der kommer til at ligge mere end en månedsløn og vente på dig, når ferieåret begynder. Optjeningsåret for dine feriepenge går fra d. 1. januar til d. 31. december, mens selve ferieåret er struktureret lidt anderledes. Ferieåret går nemlig fra d. 1. maj af et år indtil d. 30. april. Af det efterfølgende år. Det er altså først fra d. 1. maj, at du kan få udbetalt dine feriepenge og afholde din optjente ferie.

Jeg vil have pengene – hvad gør jeg?

Ansøgningsprocessen er ganske ligetil. Du skal blot bruge din computer og dit NemID for at være godt på vej mod dine feriepenge. Du starter med at gå ind på borger.dk og logge ind med dit NemID. Dernæst finder du FerieKonto og her kan du se, hvor meget ferie du har til gode fra de forskellige ferieår og du kan også ansøge om at få ferie her. Du skal sådan set bare opgive, hvornår du har tænkt dig at afholde din ferie og så skal systemet nok sørge for, at du får udbetalt dine feriepenge, før du påbegynder din ferie. Husk dog på, at de feriepenge, som du ikke får udbetalt i tide, bliver doneret til Arbejdsmarkedets Feriefond, der sørger for, at ubemidlede familier også kan komme på ferie.

Diverse
Hvorfor er kelimpuder blevet et hit i de danske hjem?
Diverse
Tag på gorilla trekking i Afrika og kom tæt på de smukke dyr
Diverse
3 borde til at opgradere din stue
There are currently no comments.