Bolig

Planlæg din ombygning af hjemmet


Det kan give rigtig god mening at ombygge hjemmet, hvis man ønsker at forny boligudseendet og skabe mere plads til familien. Når man vælger at investere i ombygning af huset, bør man lægge en klar køreplan for ikke at ende i skredne budgetter og deadlines.

Når man bygger om, kan det ofte svare sig at tage en rådgiver med på projektet. Ikke blot fordi det kan være en kompliceret affære, men også fordi at f.eks. en arkitekt kan hjælpe med at afklare, om byggeprojektet kan blive kompliceret, ligesom arkitekten kan hjælpe med den kreative planlægning.

Skal der bygges om i husets bærende konstruktioner, skal i muligvis indkalde en ingeniør, medmindre dette er inkluderet i arkitektens tilbud. Sørg desuden også for at en byggesagkyndig gennemser dokumentation, foretager kontrol og håndterer andre vigtige forhold.

Læg et grundigt budget

Du vil takke dig selv, hvis du sørger for at udarbejde et grundigt budget, da du dermed ikke får dyre efterregninger, du ikke havde forudset eller taget højde for.

Det er muligvis svært at beregne, præcis hvor mange timer håndværkere skal bruge, da det f.eks. kan blive nødvendigt at løse problemer, der opstår undervejs. Derfor anbefaler man, at du udarbejder en buffer, så du sætter ca. 20 % ekstra af til håndværkerne.

Materialerne er lettere et regne på. Her vil du ofte kunne indkøbe det hele på én gang, hvormed håndværkerne har alt til rådighed.

Skal du mon forsikres?

Hvad sker der, hvis der opstår storm og kraftig regn, mens du bygger? Og er du forsikret imod tyveri af byggematerialer?

Den slags spørgsmål skal du sørge for at få afklaret med dit forsikringsselskab, før du bygger om. Undersøg hvad din forsikring dækker og hør om du skal lave om i din husforsikring på grund af ombygningen.

Da mange oplever, at deres byggematerialer bliver stjålet under ombygningen, skal du altid undersøge, hvordan du står stillet, hvis nogle stjæler fra byggeområdet.

Indhent flere tilbud

Når du skal undersøge håndværkspriser, er det en god idé at få flere tilbud på opgaven.

Husk at mange håndværkere tilbyder et uforpligtende tilbud, hvormed du kan indhente flere uafhængige tilbud og sammenholde dem, så du får den bedste løsning til den rigtige pris.

Bolig
Køkkenredskaber til dig, som skal flytte hjemmefra
Bolig
Her er 5 kloge investeringer til hjemmet
Bolig
Hvilke faktorer har relevans ved køb af nye vinduer?
There are currently no comments.