Bolig

Sådan indretter du med mørke farver


Få tips og tricks til, hvordan du med mørke farver og kontraster kan skabe en stilfuld indretning og samtidig skabe liv og hygge på vægge og i interiøret.

Tag boligforholdene i betragtning

Bor du i en fredet ejendom eller ældre bolig, kan det være lidt af en udfordring at kaste sig ud i fornyelser og renoveringer. En fredet ejendom kan sætte en stopper for de store forandringer, men det er ikke umuligt at indrette sig stilfuldt og funktionelt. Tænk kreativt og anderledes og sæt fritstående reoler midt i rummet eller sæt en rumadskiller op, hvis det ikke er muligt at banke en væg op.

Skab kontrast i indretningen

Gardiner kan i den grad skabe kontrast til den resterende indretning. Er rummet stort, og er der højt til loftet, kan man med fordel vælge nogle tunge og mørke gardiner, der indrammer rummet og resten af interiøret.

Farver på væggen skaber også dyb kontrast, og er man all-in på farver og forandringer, bør man male alle væggene i rummet og opleve en stilfuld hulestemning. Ved at male alle væggene, slipper man samtidig for at investere i dyr kunst på væggene. Farven taler for sig selv.

Kast dig ud i tapeter

Tapet på væggen er et fint alternativ til maling, men forskellen er de mange muligheder af mønstre og design, som vægmaling ikke kan konkurrer med. Tapetser en enkel væg eller et markeret område. Vælg et prangende mønster med smukke farver og gå igen med samme farvenuancer i rummets resterende interiør som puder, puffer, møbler og gardiner. På den måde får du skabt en rød tråd i indretningen.

Hulestemning i soveværelset

Det er videnskabeligt bevist, at et mørkt soveværelse indbyder til bedre søvn. Mørke farver, tunge materialer som træ og beton samt dunkle tekstiler kan indramme værelset til værende en vaskeægte hulestemning. Indret med dæmpet belysning, tunge gardiner, mørkt sengetøj og tæpper på gulvet.

Bolig
Indretning af det nye hus – Det kan du gøre
Bolig
Klar til ændringer på huset?
Bolig
Det skal du være opmærksom på ved altanbyggeri
There are currently no comments.