Mode og tøj

Sådan vælger du sommerkjole efter din kropsfacon


En fin sommerkjole er det stykke tøj langt de fleste af os ønsker at trække i, når vejret er godt og benene endelig kan luftes uden, at det er for koldt. Der er dog stor forskel på, hvordan en sommerkjole sidder på én, og derfor er det en god idé at være opmærksom på, hvilken kropsfacon man har. På den måde kan man nemlig vælge sin kjole ud fra, hvad der klæder en bedst, og du vil dermed føle dig mere tilpas i kjolen, hvilket føre til at du får brugt din kjole mere end, hvad du ellers ville have gjort.

Æble, pære, rektangel eller timeglas

Vi kommer alle i forskellige former, bredder og længder, men der er heldigvis råd for hvilke designs der klæder hvilke kropsfaconer bedst. Nedenfor kan du derfor læse en mini guide om, hvilke kjoler du skal gå efter med din kropsfacon.

 • Æblefacon – du har en større barm, brede skuldre og mindre eller større tendens til mave, samtidig med at du har smalle hofter og om bagen.
  Det skal du gå efter: For at give din krop harmoni bør du vælge kjoler der sidder til om brystet og som har et skørt med A-facon. På den måde fremhæver du din talje.
 • Pærefacon – du har en større bag, store lår og en lille overkrop med smalle skuldre.
  Det skal du gå efter: Du skal vælge kjoler der leder opmærksomheden mod din slanke overkrop. Kjolens top skal derfor sidde tæ Kjolens skørt skal falde blødt men tæt om dine hofter.
 • Rektangel – du er aflang og slank, og du har ingen/mindre talje og kurver.
  Det skal du gå efter: Du skal vælge kjoler der fremhæver din talje. Det kan du for eksempel gøre ved en tætsiddende kjole, der har et bånd eller bælte i taljen.
 • Timeglas – du har både bryster og bagdel samtidig med, at du har en smal talje.
  Det skal du gå efter: Du skal vælge kjoler der sidder tæt omkring taljen. Kjoler med V-hals-udskæringer fremhæver dine former.
Mode og tøj
Tøjguide: Denne kjole passer til din kropstype
Mode og tøj
Er du influencer inden for tøj og mode eller måske shopping eller skønhed?
Mode og tøj
Derfor bør alle kvinder have nedtonede sommerkjoler i garderoben
There are currently no comments.