Bolig

Det skal du være opmærksom på ved altanbyggeri


Gør du dig tanker om at få en altan på din bolig, som er forståeligt, fordi den giver masser af muligheder? Så skal du være særligt opmærksom på vigtige ting i forhold til byggetilladelse, leverandør, som står for projektering, montering og så videre. Du bliver guidet i dette indlæg til, hvad du skal se godt efter. 

Sikkerhed fremfor alt 

At få sit helt eget udested er en ting, der taler til manges hjerte. Bor man i lejlighed, så er en altan den rette løsning. Men hvis man er usikker på at træde ud på den, hver gang man vil det, så går ideen med en altan af det. Det handler om, at man er tryg ved at opholde sig på den og gå rundt på den. Derfor er der nogle sikkerhedsmæssige krav, som byggefirmaer af altaner skal følge. En virksomhed, som lever fuldt op til dette er blandt andet MiNALTAN.dk. Virksomheden har uddannede fagfolk lige fra forberedelse til montering og har bygget mange sikre altaner efterhånden. Det er vigtigt at vælge et troværdigt firma til at bygge din altan på. De vil ofte også stå for det meste i processen, så du ikke skal stå med det hele. 

Men for god ordens skyld er det nok rart for dig, at vide, hvad der sker i en proces, når du skal have en ny altan: 

  • Du får tilbud om altaner helt uforpligtende. 
  • Herefter skal du søge om byggetilladelse i den kommune, du bor i. De skal blandt andet vide, hvor stor altanen skal være og andre informationer. 
  • Såfremt en tilladelse om altanbyg godkendes, kan du bede et firma om at starte produktionen. Det vil typisk tage omkring 6-8 uger at få produceret alt afhængigt af byggefirma.  
  • Herefter skal monteringen ske. Du vil ofte kunne få en plan over, hvor længe dette vil vare, før altanen er klar til brug. 

Og så kommer det sjove: indretning af altan 

Når altanen er helt færdig, så skal du til alt det sjove. Du skal i gang med at indrette altanen. Et godt råd er at inddele altanen i segmenter, hvis du har ambitioner om at have mange ting på den, så det ikke bliver et stort rod. Det kunne være:  

  • Et spiseområde hvor der er stole og borde 
  • Et område til grill. Mange elsker at grille, og det skal du selvfølgelig gøre på din nye altan 
  • Område til krydderurter og spiselige planter. Friske råvarer på den måde er bare lækkert og hører til på en altan. 
  • Derudover kan du godt have planter om blomster rundt omkring for at skabe en havestemning. Placér dem i blomsterkasser på ydresiderne af altanen, på bordet eller i krukker på jorden. 
  • Du kan med fordel få møbler med opbevaring i, så du har plads til hynder, tæpper og puder. 
Bolig
Mangler du hjælp til vedligeholdelsen af din bolig?
Bolig
Hvilke faktorer har relevans ved køb af nye vinduer?
Bolig
Sådan forbedrer du din make-up rutine
There are currently no comments.